Mezík nestačil v semifinále na Herlanggu, bude bojovať o bronz

01.09.2024 Celý región

Paríž 1. septembra (TASR) - Slovenský reprezentant v boccii Róbert Mezík prehral na PH 2024 v semifinále kategórie BC2 s Muhammadom Bintangom Herlanggom z Indonézie 1:6. V Paríži tak bude v nedeľu o 17.00 h bojovať o bronz, jeho súperom bude Watcharaphon Vongsa z Thajska. Toho už dokázal zdolať v základnej skupine.

Mezík zaznamenal v A-skupine tri víťazstvá. Najprv si poradil s Mariom Sayesom zo Salvádoru 6:1, následne zdolal i domáceho Faycala Meguenniho 8:0 a v záverečnom skupinovom dueli si pripísal senzačný triumf nad štvornásobným paralympijským víťazom Vongsom 5:1. Vo štvrťfinále potom zdolal Argentínčana Luisa Cristalda 5:4.

Mezík v súboji o bronz znovu s Vansom: "Treba ísť opäť naplno"

Slovenský reprezentant v boccii Róbert Mezík sa stretne v súboji o bronz na PH v Paríži opäť s Watcharaphonom Vongsom z Thajska. Štvornásobného paralympijského šampióna zdolal už v skupinovom zápase a verí, že sa mu to podarí aj v boji o jeho prvú paralympijskú medailu v kariére.

Mezík vyhral všetky tri skupinové zápasy a zvládol aj štvrťfinále. V semifinále však bol nad jeho sily Muhammad Bintang Herlangga z Indonézie, ktorému podľahol 1:6 a zaznamenal prvú prehru na turnaji. "Bohužiaľ, urobil som chybu v prvej smene, kde som dostal štvorku a to sa proti takýmto dobrým súperom už ťažko otáča," povedal.

Mezík v nedeľu o 17.00 h nastúpi opäť proti Vongsovi, ktorý má na konte tri zlaté medaily z tímovej súťaže (2012, 2016, 2020) i zlato (2016) a striebro (2020) z individuálnej. "Túto prehru treba hodiť za hlavu, dobre sa skoncentrovať a ísť naplno," dodal.
 

Vyberte región

mark